Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Β. Ελλάδα

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες περνούν τα σύνορα προς στην Ελλάδα, με τη βόρεια χώρα να έχει την τιμητική της. Μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να έχουν περάσει τα σύνορα συνολικά 5.000 τουρίστες, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρέθεσε στο pontos-news.gr o Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τουριστικός πράκτορας που ειδικεύεται στον τουρισμό από την Τουρκία.

Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη, που για να περάσει κανείς τα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στο συνοριακό σταθμό Κήπων στον Έβρο θα έπρεπε να έχει αρκετή υπομονή λόγω της πολύωρης αναμονής.

Οι περισσότεροι Τούρκοι εκδρομείς επέλεξαν την Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, το νησί της Θάσου αλλά και την Αλεξανδρούπολη.

Από τον αριθμό των τουριστών εκτιμάται ότι έχουν “κλείσει” περίπου 17.000-18.000 διανυκτερεύσεις, αριθμός – ρεκόρ ο οποίος μάλιστα είναι υψηλότερος κατά περίπου 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε Τούρκος αναμένεται να παραμείνει στη Χαλκιδική από τρεις έως έξι μέρες ενώ και στη Θεσσαλονίκη πιθανόν να παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο.

Η “επέλαση” των Τούρκων τουριστών οφείλεται στο γεγονός ότι τελείωσε το Ραμαζάνι ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη χώρα ισχύουν αρκετές αργίες.