Περισσότερο ΕΝΦΙΑ για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου θα πληρώσουν 600.000 ιδιοκτήτες

Εντός συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ μπαίνουν για πρώτη φορά και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια και έτσι τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου που αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τον Αύγουστο θα είναι «φουσκωμένα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες που με τον συνυπολογισμό του αγροτεμαχίου που έχουν στην κατοχή τους η αξία της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνά τα 200.000 ευρώ. Έτσι πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που εκτός από τον κύριο ΕΝΦΙΑ θα αναγκαστούν να πληρώσουν και επιπλέον φόρο, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Για παράδειγμα φορολογούμενος που διαθέτει μία μονοκατοικία αντικειμενικής αξίας 170.000 ευρώ, μία εξοχική κατοικία αντικειμενικής αξίας 70.000 ευρώ και δύο αγροτεμάχια σε παραλιακή ζώνη συνολικής αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ. Η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ανέρχεται σε 320.000 ευρώ και φέτος θα πληρώσει συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ 185 ευρώ, ενώ το 2015 είχε πληρώσει 20 ευρώ!

Πάντως αρκετοί είναι οι φορολογούμενοι που θα πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ από πέρυσι λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.