Αυστηρότερα κριτήρια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων - Ποιοι μένουν εκτός

Από σήμερα, 1η Ιουλίου, τίθενται σε εφαρμογή αυστηρότεροι όροι για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, εάν ξεχάσουν να πληρώσουν τη δόση τους ή δημιουργήσουν νέες υποχρεώσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς χρειάζεται να εξοφλήσουν άμεσα τις νέες οφειλές τους εντός δεκαπενθημέρου προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι μπορούν να εντάξουν την οφειλή τους στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.

Αυτό όμως σημαίνει πως αν τεθούν εκτός ρύθμισης, η εφορία θα διεκδικήσει το ανεξόφλητο υπόλοιπο των ρυθμισμένων έως 100 δόσεις οφειλών, εφαρμόζοντας μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως οι κατασχέσεις καταθέσεων.

Να σημειωθεί ότι έως και χθες η προθεσμία πληρωμής των νέων οφειλών ήταν οι 30 ημέρες, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η προθεσμία εξόφλησης των νέων οφειλών θα για να μη χαθούν και οι 100 δόσεις θα μηδενιστεί. Δηλαδή, οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να καθυστερήσουν ούτε μια ημέρα πέρα της καταληκτικής ημερομηνίας που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Προκειμένου να μην χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων εξαιτίας της αδυναμίας πληρωμής των νέων οφειλών, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν υποχρεωτικά την εφορία, ώστε να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, καθώς δεν προβλέπεται διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη ρύθμιση.