Μήνυμα Γιουνκέρ προς την Ελλάδα: Το πρόγραμμα διάσωσης είναι η τελευταία σας ευκαιρία

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την Ελλάδα απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε, αφορά στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να κάνετε αυτό που είναι καλό και αναγκαίο για τη χώρα».

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Κομισιόν, απευθυνόμενος τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, τόνισε ότι “απαιτείται ευρεία πολιτική στήριξη και συναίνεση από όλες τις πλευρές και πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιουνκέρ σημείωσε ότι «πρέπει να είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε το μείγμα πολιτικής, δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες αλλά για τους Έλληνες πολίτες και να ξεκαθαριστεί ότι αυτοί που λένε το αντίθετο είναι εχθροί της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

«Αλέξη, η Κυβέρνησή σου δεν θα είναι η τελευταία, θα υπάρξουν κι άλλες μετά τη δική σου, αλλά πρέπει να πω ότι έχουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Αρχίσαμε στο σκοτάδι και πλέον κινούμαστε στο φως», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουνκέρ αναφερόμενος στη σχέση του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην έκρυθμη οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην ελληνική οικονομία το καλοκαίρι του 2015, λέγοντας ότι «ήταν δύσκολος ο αγώνας Αλέξη για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Είδαμε τα φαντάσματα του παρελθόντος. Έπρεπε να πολεμήσουμε αυτούς που έλεγαν ότι η έξοδος της Ελλάδας θα είναι καλή για την ΕΕ».