Αυξήσεις και στα διόδια από 1η Ιουνίου - Οι νέες τιμές

Από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% (από το 23%) δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν και οι τιμές στα διόδια. Έτσι οι οδηγοί των διερχομένων από τα διόδια αυτοκινήτων θα καταβάλλουν αυξημένα τέλη.

Σε γενικές γραμμές οι αυξήσεις κυμαίνονται περίπου στα 5 λεπτά του ευρώ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις για τα πολύ μεγάλα οχήματα η αύξηση θα είναι 10 λεπτά.

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα τα διόδια των Αφιδνών, όπου οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν τα ίδια διόδια (3,25 ευρώ), όχι όμως και οι οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και μεγαλύτερων οχημάτων. Οι τελευταίοι θα επιβαρύνονται με πέντε λεπτά (από 8,15 σε 8,20 και από 11,45 σε 11,50 ευρώ).

Στα πλευρικά διόδια στο Καπανδρίτι οι οδηγοί Ι.Χ. θα πληρώνουν πέντε λεπτά παραπάνω, δηλαδή  από 1,95 που είναι σήμερα η τιμή, από τον Ιούνιο θα  βρίσκεται στα 2 ευρώ. Τα πολύ μεγάλα οχήματα θα πληρώσουν επιπλέον 10 σεντς (από 6,90 σε 7 ευρώ).

Σε ανακοίνωση της «Νέα Οδός» αναφέρει:

Η Νέα Οδός ανακοινώνει ότι τα μεσάνυχτα της 31ης Μαΐου προς 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προσαρμογή των διοδίων τελών λόγω αύξησης του συντελεστή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Ακολουθούν τα νέα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος και σταθμό διοδίων.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Οδός Κεντρικής Ελλάδας:

-Αυτοκινητόδρομος Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας/Σπάρτης-Μορέας

-Στην Ολυμπία Οδό (αυξήσεις έως και 0,10 €).

 

Διόδια γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου

Λαμβάνοντας υπόψη την ευρεία αποδοχή του συνδρομητικού – εκπτωτικού προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ e-pass», το οποίο έχοντας ανταποκριθεί με πληρέστερο τρόπο στις ανάγκες των χρηστών υπερκάλυψε τη χρησιμότητα άλλων προϊόντων, από την  1η Ιουνίου αποσύρονται:

  • Επιβατικά Ι.Χ.  -Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 2 αξόνων  -Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 3 αξόνων  -Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων -Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 4 αξόνων    -Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων -Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων
  • Φορτηγά 5 αξόνων    Εβδομαδιαία κάρτα 10 διελεύσεων και άνω  -Μηνιαία κάρτα 10 διελεύσεων

Οι κάρτες που θα έχουν πωληθεί μέχρι και την 31η Μαίου, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλήρως μέχρι το τέλος του 2016. Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος ισχύος της κάρτας αρχίζει από την ημερομηνία της πρώτης διέλευσης.