Ικανοποίηση Γιουνκέρ - Τουσκ για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup

Tην ικανοποίησή τους για τη συμφωνία του Eurogroup, εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Ιαπωνία, στο πλαίσιο των εργασιών των G7.

«Είμαστε ευτυχείς που το Eurogroup κατάφερε να βρει μια συμφωνία τόσο μεταξύ των 19, όσο και με το ΔΝΤ» δήλωσε ο κ. Γιουνκέρ και έσπευσε να υπενθυμίσει ότι στην περσινή Σύνοδο των G7, η Ελλάδα ήταν «το πιο δραματικό θέμα στην ημερήσια διάταξη». Παράλληλα σημείωσε ότι «σήμερα το θέμα αυτό έχει επιλυθεί» και επισήμανε  ότι «τα μέτρα για το ελληνικό χρέος, που ανακοίνωσε το Eurogroup, έχουν αρχίσει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι η συμφωνία του Eurogroup έστειλε ένα «ισχυρό μήνυμα σταθερότητας» για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον ελληνικό λαό «για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος σε αυτή την κρίση, μεταρρυθμίζοντας τη χώρα» και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική τραγωδία δεν θα επανέλθει».