Politico: Η συμφωνία του Eurogroup δεν θα οδηγήσει στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας

Τολμηρή αλλά μακριά από τα ριζοσπαστικά μέτρα που απαιτούνται ώστε να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία, αναφέρει το Politico, σχολιάζοντας τη χθεσινή συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα από αυτή, η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οφειλές της αυτό το καλοκαίρι ωστόσο πρόκειται για έναν «ακατάστατο συμβιβασμό», με βασικό στόχο να κερδηθεί χρόνος.

«Για μία ακόμη φορά, η συμφωνία απέφυγε τις ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να σταθεί πιο γερά στα πόδια της. Και για μία ακόμη φορά, μπορεί να θεωρηθεί ένα κυνικό τέχνασμα για να αποφευχθούν αυτές οι αποφάσεις, εξαιτίας των εκλογών. Αυτή τη φορά, μετατίθενται για μετά από τις γερμανικές εκλογές του 2017».

Ωστόσο, το Politico σημειώνει ότι η συμφωνία είναι καλύτερη από εκείνη που θα μπορούσε να περιμένει η ελληνική κυβέρνηση πριν από δύο ημέρες, καθώς παρέχει τα πρώτα βήματα για την αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι που αποτελεί βασικό όρο για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Όμως, τονίζει το δημοσίευμα, η έγκριση του ΔΣ του Ταμείου για την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, παρά το γεγονός ότι αυτό θα προτείνει η Κριστίν Λαγκάρντ.