Reuters για Eurogroup: Η Ελλάδα θα πάρει τα 10 δισ. - Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος

Έπειτα από καθυστέρηση έξι μηνών για το “κλείδωμα” της συμφωνίας με τους εταίρους, η Ελλάδα έχει πιθανότητες να πάρει το “οκ” από την Ευρωζώνη για τις μεταρρυθμίσεις όπως και τη δόση των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν πρόκειται να προκύψει συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο λόγος είναι ότι παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το συγκεκριμένο ζήτημα, με την Γερμανία να ελπίζει ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα πείσει τα μέλη του Ταμείου να κάνουν ένα βήμα πίσω στην απαίτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Αντ΄αυτού, η Λαγκάρντ θα προτείνει έναν οδικό χάρτη για την ελάφρυνση που δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις και τα δεδομένα.

«Αισιοδοξώ ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση και θα δώσουμε τη δόση των περίπου 10 δισ. ευρώ, που θα απομακρύνει κάποια από τη λεγόμενη πίεση του Grexit και ελπίζω θα φέρει πίσω τους επενδυτές στην Ελλάδα», είπε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ. Πριν από λίγες ημέρες, ο ίδιος είχε εκφράσει την απαισιοδοξία του για το ενδεχόμενο συμφωνίας για την ελάφρυνση χρέους στο Eurogroup της Τρίτης.

Επίσης, Γερμανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters, χαρακτήρισε απαράδεκτη τη θέση του ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι απίθανη μία συμφωνία την Τρίτη.