Πανέμορφα ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας

Η Ελλάδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τον ήλιο, την θάλασσα και τα χιλιάδες νησιά της τα οποία κυμαίνονται μεταξύ των 1.200 και 6.000.

Κατά καιρούς μέσα από δημοσίευμα γίνεται γνωστό πως τα ελληνικά νησιά βγαίνουν προς πώληση.

Όπως συνέβη πριν από  μερικές μέρες με την ιστοσελίδα Βusiness Insider, η οποία δημοσίευσε μια λίστα με τα νησιά που είναι διαθέσιμα προς πώληση στο site Private Islands Online.

Κάποια μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, είναι φτηνότερα κι απ’ τον να αγοράσει κανείς ένα σπίτι στο Τσέλσι του Λονδίνου.

ΟΜΦΟΡΙ, 50 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

11-omfori-island--660x440

Το νησί έχει μόνο ένα οίκημα, αλλά εκτιμάται πως υπάρχει άδεια για να χτιστεί το 20% του νησιού ενώ αν ο αγοραστής αποδείξει πως η επιπλέον ανέγερση του νησιού θα έχει θετικό αποτέλεσμα η κυβέρνηση είναι πιθανό να χορηγήσει περαιτέρω άδεια

ΔΟΥΛΙΧΙΟ, 40 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

10-dulichium-island-660x440

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί προς πώληση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 250 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει περίπου 4.000 ελαιόδεντρα και θάμνους. Το νησί δεν έχει ακόμα μεγάλη ανάπτυξη, αλλά αποτελεί μια ευκαιρία για κάποιον να το μετατρέψει σε ένα πολυτελές θέρετρο – ξενοδοχείο .

ΝΗΣΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, 35 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

3-660x440

Το νησί αυτό βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας με ταχύπλοο από την Αθήνα. Αρκετοί έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, σύμφωνα με την ιστοσελίδας λόγω της εγγύτητας του νησιού στην ελληνική πρωτεύουσα .

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ, 15 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

8-st-thomas-15-million-107-million-165-million-660x440

Το νησί του Αγίου Θώμα βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Διαπόριων Νήσων, ένα σύμπλεγμα νήσων του Σαρωνικού Κόλπου μεταξύ Αίγινας – Αγκιστρίου, Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και της Πελοποννησιακής ακτής, και είναι σε απόσταση μόλις 20’ απ’ την Κόρινθο με θαλάσσιο ταξί και 45’ απ’ την Αθήνα.

ΝΗΣΟΣ ΝΑΥΣΙΚΑ, 6,9 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

7-nafsika-island-660x440

Tο νησί πωλήθηκε πρόσφατα αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στην ιστοσελίδα. Tο ορεινό νησί είναι ένα από τα τελευταία υπανάπτυκτα στο Ιόνιο Πέλαγος, αλλά με μια ασύγκριτη φυσική ομορφιά.

ΚΑΡΔΙΩΤΙΣΣΑ, 5,5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

6-kardiotissa-island-660x440

Αυτή η μεγάλη ιδιοκτησία , στην καρδιά του Αιγαίου έχει απίστευτες συγκοινωνιακές συνδέσεις και είναι σε προνομιακή θέση ώστε να δημιουργηθούν  εγκαταστάσεις για θαλάσσια ιστιοπλοΐα , καταδύσεις και άλλα.

ΝΗΣΟΣ ΣΟΦΙΑ, 5,5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

5-nissos-sofia-55-660x440

Το νησί εγγυάται την απόλυτη ησυχία και ιδιωτικότητα αφού ανήκει σε ιδιώτη και τα εμπορικά πλοία περιορίζονται.

ΚΥΘΝΟΣ, 5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

4-kythnos-island-660x440

Αυτό το νησί απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα με το καράβι και κατοικείται ήδη, έχοντας 20 με 25 μικρά γραφικά σπίτια. Μπορεί μάλιστα μόνο να νοικιαστεί, δηλαδή το ενοίκιο του οικοπέδου θα πρέπει να πληρώνεται στον ιδιοκτήτη της γης. Παρόλα αυτά, καθώς είναι οικοδομικά ανεπτυγμένο, οι δρόμοι, τα κτίρια και η κουλτούρα των ντόπιων είναι έτοιμα να βελτιωθούν μέσω του πολεοδομικού σχεδιασμού.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ, 3,5 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

3-stroggilo-660x440

Το νησί δεν είναι ανεπτυγμένο αλλά εξαιτίας της θέσης του τόσο το υδρευτικό όσο και το ηλεκτρικό σύστημα δε θα είναι πρόβλημα.

ΓΑΙΑ, 3 ΕΚ. ΔΟΛΑΡΙΑ

2-isle-of-gaia-660x440

Πρόκειται για την «παιδική χαρά των εκατομμυριούχων» επειδή ανήκει σε μια ιδιωτική εταιρεία που έχει την έγκριση για την κατασκευή έξι βιλλών και την υποδιαίρεση κι άλλων οικοπέδων. Ενώ αξίζει λιγότερο απ’ ότι ένα σπίτι στο Λονδίνο!