"Πέτυχα το στοίχημα για δίκαιες περικοπές στις συντάξεις"

Πλήρως ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Εργασίας για τη νέα μορφή που παίρνει το συνταξιοδοτικό σύστημα χαρακτηρίζοντάς το “δίκαιο” για όλους, εμμένοντας στην θέση του ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να υποστούν “κούρεμα”.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι επιβαρύνονται αυτοί που έχουν περισσότερα σημειώνοντας ότι «πέτυχα το μεγαλύτερο στοίχημα που είχα, ένα δίκαιο σύστημα».

Συνεχίζοντας ο Υπουργός δήλωσε ότι η “επιτυχία» την πολιτικής του στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν επικεντρώθηκε μόνο στο δημοσιονομικό πρόβλημα όπως έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά έγιναν επιπλέον προσπάθειες ώστε να βελτιωθεί η δομή του συστήματος.

Αναφορικά με την κατάργηση του ΕΚΑΣ ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι θα είναι κλιμακωτή ενώ το θέμα θα “πέσει” ξανά στο τραπέζι από το 2018 και μετά: «Το 2018 θα δοθεί ένα μεγάλο κομμάτι από αυτό που χάθηκε από το ΕΚΑΣ» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι τότε θα γίνει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων προκειμένου να δοθούν περισσότερα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τις μειώσεις στα εφάπαξ ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι «διορθώνουμε τις ελλείψεις την προηγούμενης κυβέρνησης. Φροντίζουμε κανείς να μην πάρει λιγότερα από τις δίκαιες περικοπές. Κάνουμε δίκαιες περικοπές».