Κλείσιμο της αξιολόγησης "βλέπει" ο Πάντοαν

Την βεβαιότητα ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Ο Ιταλός Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι “η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε σημαντικούς νόμους στη Βουλή” ενώ πρόσθεσε ότι “υπάρχει ακόμη διαφωνία σε ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος, υπό το φως της συνεδρίασης του Eurogroup αυτής της εβδομάδας, ότι θα γίνει πρόοδος και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση με την Ελλάδα”.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στη Βρετανία ο κ. Πάντοαν εξέφρασε την ανησυχία του ότι μία ψήφος για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες της Ε.Ε. να αποχωρήσουν από αυτή, εν μέσω μίας έξαρσης των λαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών κινήσεων.

“Ανησυχώ πολύ για το Brexit, όχι μόνο για την άμεση ζημιά που μπορεί να επέλθει στη βρετανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για το ότι αυτό μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα για την έξοδο άλλων χωρών από την Ευρώπη”, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι “μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε μία εκτεταμένη δυσαρέσκεια για τις ευρωπαϊκές αξίες και στρατηγικές, επομένως το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επώδυνη αποδιάρθρωση της Ευρώπης”.