Το Βερολίνο αγρίεψε: Αν βγει ο Τσίπρας τέρμα τα χρήματα

Τα χαρτιά του ανοίγει, όπως φαίνεται, το Βερολίνο αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, η Γερμανία ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η εφημερίδα φιλοξενεί ανώνυμες δηλώσεις από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι αν βγει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός και εφαρμόσει το πρόγραμμα που υπόσχεται τότε η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την ΕΕ.

Σε κείμενο τίτλο «Η εκλογή που θα μπορούσε να ρίξει στο χάος όλη την Ευρώπη» η εφημερίδα καταγράφει την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, μέχρι στιγμής είχε επιλέξει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά της.

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές, πάντα ανώνυμα, αναφέρονται και στο ενδεχόμενο Grexit, καθώς υποστηρίζουν ότι, σε περίπτωση «εμπλοκής» δεν χρειάζεται να βρεθεί άλλο πλάνο, αλλά να τεθεί σε εφαρμογή το παλαιότερο.

«Δεν χρειάζεται να κάνουμε καινούργια σχέδια, έχουμε στο συρτάρι μας τα πλαιά σχέδιο για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος από την Ευρώπη».

Πηγή: Το Βερολίνο αγρίεψε: Αν βγει ο Τσίπρας τέρμα τα χρήματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/183094/verolino-agriepse-vgei-o-tsipras-terma-ta-hrimata#ixzz3M8jkfo1N