Yolenis - Το ηλεκτρονικό delicatessen που δίνει ελπίδα για τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό

Το www.yolenis.com  είναι το μεγαλύτερο Ελληνικό ηλεκτρονικό delicatessen που δίνει την ευκαιρία στον Ευρωπαίο να προμηθευτεί αυθεντικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, μέσα σε 16 έως 36 ώρες!

Περισσότερα από 1.000 προϊόντα με τοπικό χαρακτήρα, από 110 καταξιωμένους παραγωγούς της ελληνικής υπαίθρου, με πλούσιες αναφορές στην ιστορία και στο οικοσύστημα της κάθε περιοχής, με πλήθος απολαυστικών συνταγών, με ποικίλους συνδυασμούς φαγητού και ποτού.

Το site είναι διαθέσιμο στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά και πολύ σύντομα και σε άλλες γλώσσες.

Το ‘στήσιμο’ της Yolenis ξεκίνησε πριν 3.5 χρόνια. Η ιδέα γεννήθηκε το 2011 και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας και σκληρής δουλειάς λειτούργησε online τον Δεκέμβριο του 2013. Κύριος στόχος είναι να μπορεί ο καθένας, όπου και αν βρίσκεται, να προμηθευτεί εύκολα και γρήγορα τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Το site είναι σύγχρονο σχεδιαστικά με ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, ξεκάθαρο, εύκολο στη χρήση/πλοήγηση, αναλυτικό και επεξηγηματικό. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και το περιεχόμενο του είναι καθοριστικής σημασίας.

Η περιήγηση στο www.yolenis.com αποτελεί συναρπαστική «εμπειρία εξερεύνησης» της γεύσης, χρησιμοποιώντας καινοτόμες multimedia τεχνολογίες αιχμής, video με συνταγές δικής μας παραγωγής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που «ζωντανεύει» το προϊόν στις οθόνες μας και μας καλεί-προσκαλεί να το γευτούμε.

yolenis-elliniko-proino

Το «Διαδραστικό Τραπέζι του Μήνα» κυριαρχεί στην αρχική σελίδα «στρωμένο» με προϊόντα και συνταγές της εποχής. Μέσα από τις ιστορίες του τόπου παραγωγής, των παραγωγών, του ίδιου του προϊόντος.

Ο καινοτόμος διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας δίνει το περιεχόμενο του site σε προϊόντα και συνταγές ανά πόλη-περιοχή προέλευσης. Προβάλλεται ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας, η σπάνια γεωμορφολογία με τις έντονες αντιθέσεις, το διαφορετικό μικροκλίμα ανά περιοχή, η τεράστια βιοποικιλότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον δηλαδή τα στοιχεία που χαρίζουν στα Ελληνικά προϊόντα ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Προβάλλεται επίσης η Μεσογειακή Διατροφή. Τα περισσότερα προϊόντα αποτελούν βασικά στοιχεία του διεθνώς αναγνωρισμένου προτύπου της Μεσογειακής Διατροφής και θεωρούνται στοιχεία της Ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Το www.yolenis.com προβάλει και το φυσικό πλούτο της Ελλάδας, το terroir με τις έντονες αντιθέσεις, το διαφορετικό μικροκλίμα ανά περιοχή, την τεράστια βιοποικιλότητα, το σεβασμό στο περιβάλλον δηλαδή τα στοιχεία που χαρίζουν στα Ελληνικά προϊόντα ξεχωριστά χαρακτηριστικά και συνδέονται με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού.

Yolenis2

Η Yolenis δεν προσφέρει απλά και μόνο διατροφικά προϊόντα, αλλά μια συνολική ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη/πελάτη. Βασικά χαρακτηριστικά είναι η σημασία στην λεπτομέρεια, η συνέπεια και η εξυπηρέτηση.

Πρωταρχικός στόχος είναι οι επισκέπτες να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους μεσογειακούς, διατροφικούς κι όχι μόνο «θησαυρούς»της ελληνικής γης.

Ο πελάτης του www.yolenis.com είναι ο σύγχρονος, παγκόσμιος καταναλωτής, που ως ακούραστος εξερευνητής αναζητά το καινούργιο, το αληθινό, το διαφορετικό, το ποιοτικό, το επιλεγμένο. Ο πελάτης του www.yolenis.com δεν έχει συγκεκριμένη ηλικία, φύλο, μόρφωση ή κοινωνικοοικονομική θέση.

Το σημαντικότερο «όφελος» των επισκεπτών του ηλεκτρονικού delicatessen είναι ότι μπορούν να έχουν ξεκάθαρη εικόνα της δουλειάς, καθώς υπάρχει μεγάλο multimedia υλικό, που συνοδεύει το προϊόν και τις συνταγές! Έτσι διευκολύνεται περισσότερο ο επισκέπτης στο να πάρει τις σωστές πληροφορίες και το κυριότερο είναι ότι του παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από 1.000 προϊόντα και να τα παραλάβει την επόμενη κιόλας ημέρα!

yolenis_box

Ο Γιάννης Γεωργιάδης, Marketing Experience Coordinator της Yolenis, μας λέει συγκεκριμένα πως:

“Mετά από 11 μήνες on-line, o εμπορικός προσανατολισμός μας είναι πλέον πολυ κάναλος και περιλαμβάνει εκτός απο το e-commerce, συνέργειες με σημαντικές εταιρείες τουρισμού και γενικά της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και προσιτών εταιρικών δώρων.

Ειδικά την παρούσα περίοδο έχουμε εντάξει το εταιρικό δώρο στις επιλογές των καταναλωτών μας και θέλουμε να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο, έχοντας ηγετική θέση στο συγκεκριμένο τομέα αρκετά σύντομα!

Να σημειωθεί ότι ανταποκρινόμαστε ήδη αποτελεσματικά και άμεσα σε παραγγελίες από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Ξεκινήσαμε πουλώντας στην Ελλάδα, αλλά έχοντας φυσικά σαφέστατο εξαγωγικό προσανατολισμό σήμερα, παραδίδωντας μεσα σε 16 έως 36 ώρες, έχουμε ήδη στείλει Ελληνικά προιόντα στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στρατηγικό μας επόμενο βήμα είναι η άμεση ανάπτυξη στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες – αγορές όπου η Μεσογειακή διατροφή κερδίζει έδαφος.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 η YOLENIS.COM υπέγραψε στρατηγική συμφωνία αποκλειστικού πωλητή Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων με την τηλεοπτική εκπομπή ‘ The Cooking Odyssey’ που προβάλλεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα μεγάλη θεαματικότητα. Η εκπομπή παρουσιάζει αποκλειστικά συνταγές Μεσογειακής διατροφής προβάλλοντας ταυτόχρονα τις ομορφιές της Ελλάδας μας, αφού μαγνητοσκοπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Η τρίτη τηλεοπτική σαιζόν της εκπομπής θα προβληθεί τον Ιούνιο του 2015 όπου θα αποτελέσει και το ξεκίνημα του YOLENIS.COM στην αγορά των Η.Π.Α.

Σε συνεργασία με την εκπομπή αυτή, η οικογένεια της Yoleni’s είχε την τιμή να συμμετέχει στο συνέδριο “Mediterranean diet and workplace health”, που έλαβε χώρα στις 27/9 & 28/9 στην Βοστόνη των Η.Π.Α και διοργανώθηκε από το Harvard School of Public Health όπου η εκπομπή είχε τον ρόλο του co-host. Για πρώτη φορά ένα ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων, συμμετείχε σε συνέδριο του Harvard, παρουσιάζοντας τη δραστηριότητα του, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσει τις ευεργετικές ικανότητες της μεσογειακής διατροφής στο αμερικάνικο κοινό.

Σε καιρούς κρίσης για τη χώρα μας και σε μία εντελώς νέα αγορά –μέσω διαδικτύου- υπάρχει ενδιαφέρον που αφήνει ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Πιστεύουμε στη Yolenis, στοχεύουμε όλο και πιο ψηλά υλοποιώντας το όραμά μας η Yoleni’s να γίνει η μεγαλύτερη πύλη προώθησης των Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, εξυπηρετώντας τον πελάτη της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας ως αρχή την Ελληνική φιλοξενία!

yolenis6

Το όραμα της οικογένειας της Yoleni’s είναι να κάνει γνωστές παγκοσμίως τις ευεργετικές ιδιότητες της Μεσογειακής διατροφής και της ελληνικής γης και να κατακτήσει την 1η θέση στην online αγορά τροφίμου. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από μία γευστική-επικοινωνιακή και σχεδόν θεατρική εμπειρία που βασίζεται στην εξερεύνηση και τον απόλυτο σεβασμό στον πρωταγωνιστή “Άνθρωπο-Καταναλωτή”. Στόχος της Yoleni’s είναι οι επισκέπτες να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν τους μεσογειακούς «θησαυρούς» της ελληνικής γης, με την υψηλή διατροφική και πολιτιστική αξία!”

Επισκεφτείτε τη Yolenis στο www.yolenis.com