Γερμανικός Τύπος: "παζάρια" από τον Τσίπρα, παραίτηση από τον Τσακαλώτο

Για μια χρεοκοπημένη χώρα που παζαρεύει και το τελευταίο ευρώ κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, αναφερόμενα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

“Παζάρια” αποκαλούνται οι χειρισμοί του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα της οικονομίας, στην προσπάθειά του να μαζέψει και το τελευταίο ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η “χρεοκοπημένη” χώρα φαίνεται ότι οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Η εφημερίδα Bild σχολιάζει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι πιστωτές της χρεοκοπημένης χώρας παίζουν πόκερ εδώ και μήνες σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το νέο πακέτο βοήθειας» συμπληρώνοντας: «Φαίνεται όμως ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να τζογάρει».

“Θανατηφόρο” χειρισμό της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η Tagesspiegel τις προσπάθεια της Κυβέρνησης να παζαρέψει τα μέτρα λιτότητας, γράφοντας «η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε και πάλι να κάνει παζάρια», πρόκειται, όμως για «θανατηφόρο» χειρισμό, γιατί «έτσι χάνεται ακόμη περισσότερος χρόνος, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας. Οι εξελίξεις ενισχύουν την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα».

Η Stuttgarternachrichten αναρωτιέται αν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά, τη στιγμή που «οι δανειστές της Ελλάδας ασκούν και πάλι πίεση στην Αθήνα για να εφαρμόσει ακόμη ένα πακέτο λιτότητας».

«Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επιβιώσει πολιτικά; Η Ελλάδα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε εκλογές» αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας πως ο Αλ.Τσίπρας «δεν έκανε τίποτα απ’ όσα είχε υποσχεθεί στους συμπολίτες του: είχε υποσχεθεί ότι θα διώξει την μισητή τρόικα από την Ελλάδα, ότι θα βάλει τέλος στην λιτότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις κι ότι θα μειώσει τους φόρους και θα αυξήσει τις συντάξεις».

Και η παραίτηση Τσακαλώτου στη θεματολογία

Ο γερμανικό τύπος ασχολείται, επίσης με ενδεχόμενο παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απειλεί να παραιτηθεί, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ενώ το το γερμανικό πρακτορείο NTV εκτιμά ότι σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας «θα πρέπει ίσως να ψάχνει για νέο υπουργό Οικονομικών καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ‘θέλει’ να παραιτηθεί.