"Στο εξωτερικό νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι ένας απέραντος καταυλισμός"

Κίνδυνο για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό αποτελεί το ζήτημα του Προσφυγικού, όπως είπε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους.

Η Υπουργός εξήγησε ότι δεν πρέπει να δοθεί η εντύπωση ότι η κατάσταση στην Ειδομένη αντιπροσωπεύει συνολικά την τουριστική Ελλάδα, η οποία όπως ανέφερε είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της και φέτος.

Σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μαϊάμι για την προώθηση της κρουαζιέρας η κ. Κουντουρά, διαπίστωσε ότι διοργανωτές ταξιδιών θεωρούσαν ότι η Ελλάδα είναι ένας μεγάλος καταυλισμός. Μάλιστα, όπως είπε, με δικές της παρεμβάσεις κατάφερε να πετύχει την αλλαγή της εικόνας που είχαν σχηματίσει αλλά και να αυξήσει τις τουριστικές ροές μέσω της κρουαζιέρας.

Για την αντιστροφή της εικόνας η υπουργός έχει ήδη επισκεφτεί την ΠΟΕΣΥ, ενώ επιστρατεύεται γι’ αυτόν τον λόγο και το διαδίκτυο έχοντας μάλιστα ζητηθεί χορήγηση 15 εκατομμυρίων ευρώ από το Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής.

Σχετικά με την τουριστική ατζέντα, με παρεμβάσεις του υπουργείου αναμένονται μεγάλες αφίξεις από τη Ρωσία οι οποίες εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο. Μάλιστα οι θεωρήσεις βίζας για το πρώτο εξάμηνο του έτους κινήθηκαν με άνοδο 30% σε σχέση με πέρυσι.