Στη Βουλή το Ασφαλιστικό την Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου θα κατατεθεί το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τον Υπουργό η ψήφισή του αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα και ότι δεν θα χρειαστούν ψήφοι από άλλα κόμματα για να περάσει.

Ο κ. Κατούγκαλος, σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε στέλεχος της ΕΕ ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα του ασφαλιστικού, είπε ότι «η δική μου εικόνα είναι τελείως διαφορετική».

Επίσης, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις στο νομοσχέδιο οι οποίες όμως δεν θα αφορούν σε μειώσεις συντάξεων χαρακτηρίζοντας «παρανοϊκό τον θόρυβο που ξέσπασε για τους βουλευτές» και την εξαίρεση τους.

Εκτιμήσεις του Υπουργού Εργασίας αναφέρουν ότι με το νέο ασφαλιστικό, η εισπραξιμότητα των εισφορών θα ανέλθει στο 65%. Αρχικά το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ από 17% σήμερα, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα πέσει στο 7%. Τέλος, αναφορικά με την διατήρηση του αγγελιόσημου, δήλωσε ότι «προσπαθήσαμε μέχρι τέλους αλλά δεν το δέχτηκαν οι θεσμοί».