ΣΕΤΕ: Αναμένεται ρεκόρ αφίξεων με 25 εκατομμύρια τουρίστες

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι προβλέψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την πορεία του τουρισμού το 2016. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, φέτος αναμένονται 25 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός – ρεκόρ, και τα έσοδα από τον τουρισμό θα αυξηθούν κατά 800 εκατ. ευρώ στα 15 δισ. ευρώ. Πέρυσι, είχε σημειωθεί επίσης ρεκόρ αφίξεων τουριστών, με 23,6 εκατομμύρια τουρίστες να έχουν επισκεφθεί τη χώρα.

Η αύξηση των εσόδων θα προέλθει, κατά το ήμισυ περίπου, από τους 900.000 Ρώσους τουρίστες που αναμένονται να φθάσουν στην Ελλάδα, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ. Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι η πρόβλεψή του προϋποθέτει την ταχεία ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, καθώς και την συνέχιση της ανάσχεσης των προσφυγικών ροών.

Σε ό,τι αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως την Κω, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, ο κ. Ανδρεάδης εκτίμησε πως θα δουν μία ανάκαμψη από καθυστερημένες κρατήσεις, εάν συνεχίσει να μειώνεται ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στις ελληνικές ακτές.