Come To Momma

Είστε μέσα στους περίπου 6 στους 10 Έλληνες οι οποίοι, εμπιστευόμενοι τα φορολογικά κίνητρα που σας έδινε το ελληνικό δημόσιο, αγοράσατε αυτοκίνητο ντίζελ;

Τα νέα που σας έχουμε είναι κακά, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, στο βωμό των δημοσιονομικών ισοδύναμων – εξετάζεται βλέπετε σοβαρά το ενδεχόμενο εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης με αυτόν που επιβάλλεται στη βενζίνη!

Η κυβέρνηση προσβλέπει σε εισροή εσόδων ύψους 400 εκατ. ευρώ από το μέτρο αυτό, ένα μέρος μόνο των μέτρων 5,4 δισ. ευρώ (ή 3% του ΑΕΠ) που απαιτούνται έως το 2018, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό. Στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τις 22 Απριλίου, στο τραπέζι φαίνεται να μπαίνουν κι άλλα “περί τα αυτοκίνητα” μέτρα (τέλη κυκλοφορίας, τέλη ταξινόμησης, πιθανός φόρος μεταβίβασης στα μεταχειρισμένα), αλλά και αυξήσεις στα τέλη συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

Η λίστα συνεχίζεται με την αύξηση του συμπληρωματικού φόρου που επιβάλλεται στην ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ, οι αλλαγές στη φορολόγηση εισοδήματος, αλλά και η αύξηση στη φορολογία μερισμάτων από 10% σε 15%.

Στα θετικά: μοιάζει πως δεν θα επιβαρυνθούμε τελικά με φόρο επί των τραπεζικών συναλλαγών.

Εδώ που έχουμε φτάσει, I call that a win…