"Η διαπραγμάτευση πάει πολύ καλά"

«Οι διαπραγματεύσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό πάνε καλά», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας γνωστό ότι στις 2 Απριλίου επιστρέφει στην Αθήνα το κουαρτέτο.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4 Απριλίου και τόνισε πως μέχρι τις 12-13 του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί.

«Οι διαπραγματεύσεις πάνε πολύ καλά στα θέματα της αναδιαμόρφωσης του φόρου εισοδήματος και το ασφαλιστικό» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλοί παίκτες με διαφορετικές απόψεις που θέλουν λύση και νομίζω θα βρεθεί μέχρι τις 22 Απριλίου».

Παράλληλα εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση  έως τις 22 Απριλίου προσθέτοντας ότι «πολλοί παίκτες έχουν διαφορετικές απόψεις, αλλά πολλοί παίκτες θέλουν να βρεθεί λύση και νομίζω ότι θα βρεθεί μέχρι τις 22 Απριλίου». Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και αφορούν αύξηση των φορολογικών βαρών δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «αυτά που βλέπω και διαβάζω είναι πολύ μακριά. Ξαφνιάζομαι σε ποιες συναντήσεις λέγονται αυτά τα πράγματα. Πάντως όχι σε αυτές που συμμετέχω εγώ».