Το ασφαλιστικό στο επίκεντρο της νέας συνάντησης Τσακαλώτου-Κατρούγκαλου με τους θεσμούς

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10.30 π.μ. η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης, η σημερινή συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ασφαλιστικό και πιθανόν στο «κλείσιμο» αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων. Ο κυβερνητικός παράγοντας σημείωσε, παράλληλα, ότι υπάρχει συμφωνία-σύγκλιση σε σημεία – κλειδιά του ασφαλιστικού και σχεδόν πλήρης συμφωνία για το φορολογικό.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι το απόγευμα θα αναχωρήσουν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών και αναμένεται να επιστρέψουν μετά από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών (27 Μαρτίου).

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών με τους θεσμούς δεν υπήρξε κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, καθώς παρέμεναν δύο σοβαρά εμπόδια για την ολοκλήρωση της: τα ποσοστά αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος των συντάξεων καθώς και το ύψος αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, στο οποίο κυρίως η εκπρόσωπος του ΔΝΤ εξακολουθεί να προβάλει ισχυρές αντιρρήσεις.