Σε απολύσεις και περικοπές προχωρά η Volkswagen

Περίπου 3.000 άνθρωποι στην Γερμανία θα χάσουν την δουλειά τους, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen σχεδιάζει να καταργήσει θέσεις γραφείου έως το τέλος του 2017.

Όπως ανέφεραν δύο πηγές της γνωστής εταιρείας, ο όμιλος προσπαθεί να αντισταθμίσει τις ζημίες που υπέστη από το σκάνδαλο για εγκατάσταση λογισμικού και συσκευών που είχαν στόχο την παραποίηση των δεδομένων κατά τη διάρκεια των ελέγχων εκπομπών ρύπων σε δεκάδες χιλιάδες οχήματα με ντιζελοκινητήρες.

Εκτός από τα μελλοντικά της σχέδια, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης προχώρησε ήδη σε περικοπές επενδύσεων ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ το 2016 σε σύγκριση με το 2015 και σκοπεύει να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις προσωρινής απασχόλησης. Παράλληλα θα σταματήσει την παραγωγή μοντέλων που δεν της αποφέρουν κέρδος, προκειμένου να μειωθούν οι δαπάνες.

Η Volkswagen σήμερα απασχολεί περίπου 120.000 εργαζομένους στα εργοστάσια της στη Δυτική Γερμανία και στις οικονομικές της υπηρεσίες, από τους οποίους το ένα τρίτο δουλεύει σε θέσεις γραφείου.

«Ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, που επηρεάζει όλους τους τομείς, μεταξύ αυτών και τις δαπάνες για το προσωπικό», δήλωσε εκπρόσωπος της VW.

Οι δαπάνες μπορεί να περικοπούν με την μείωση συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου, την κάλυψη των κενών θέσεων με μετατάξεις προσωπικού από το εσωτερικό της εταιρείας και την μείωση των προσλήψεων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.