Νέο "ταβάνι" για τις συντάξεις

Ανώτατο όριο εισοδήματος στις 3.088 ευρώ μεικτά για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μια και στα 2.304 ευρώ για όσους λαμβάνουν μια σύνταξη θα προβλέπει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Σήμερα το ανώτατο όριο συνταξιοδοτικού εισοδήματος για όσους λαμβάνουν πάνω από μια σύνταξη είναι τα 3.680 ευρώ και για όσους λαμβάνουν μόνο μια σύνταξη τα 2.773 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης θα ανώτατα όρια θα ισχύσουν, τουλάχιστον για το στάδιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή έως το 2018.

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με δικαίωμα που έχουν παλαιότεροι βουλευτές και αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, να εισπράττουν δύο και τρεις συντάξεις.

Όπως είπε ο υφυπουργός Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα στην κατανομή των βαρών και να τεθούν δίκαιοι κανόνες και για τους βουλευτές και τους αιρετούς.

Επανέλαβε ωστόσο ότι “μέριμνα της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι συντάξεις” υπογραμμίζοντας ότι οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν τόσο υψηλές συντάξεις δεν υπερβαίνουν το 0,6% του συνόλου των 2.656.704 συνταξιούχων.

“Οι παροχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στους συνταξιούχους και θα είναι πολλαπλάσια από τις εισφορές ” κατάληξε.