Μυτιληναίος: Σύντομα αναμένεται νέα συμφωνία με Ιράν

 

Για τα αποτελέσματα του 2015, αλλά και την δρομολογούμενη συμφωνία με το Ιράν μίλησε ο Ευ. Μυτιληναίος σε ενημέρωσή του προς τους αναλυτές. Όπως αναφέρει στο ημερήσιο ενημερωτικό της δελτίο η Beta Securities, ο κ. Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρουσίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

Δεν αναμένονται εκπλήξεις στα αποτελέσματα του 2015. Τα αποτελέσματα της ΜΕΤΚΑ και της Protergia ήταν ισχυρά το δ’ τρίμηνο, ενώ υπήρξε επιβράδυνση στην Αλουμίνιον όπως αναμένονταν, λόγω των χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων. Τα καθαρά αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με το guidance της διοίκησης της εταιρείας.

Υπάρχει αισιοδοξία για το ανταγωνιστικό κόστος της Αλουμίνιον μετά την αναδιάρθρωση. Η διοίκηση της Μυτιληναίος σημείωσε πως κατέληξε σε τριετή συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων την περασμένη εβδομάδα.

H Protergia αύξησε το μερίδιό της στη λιανική αγορά, και στοχεύει σε μείωση του χρέους της. Για την ΜΕΤΚΑ η χρονιά ήταν δύσκολη, ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί μια νέα συμφωνία στο Ιράν. Οι επενδύσεις στα αιολικά πάρκα συνεχίζουν.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές του 2016, ο όμιλος αναμένεται να συμφωνήσει σε μακροπρόθεσμα ευνοϊκές τιμές για το φυσικό αέριο. Παράλληλα, τονίστηκε πως το ελληνικό ρίσκο παραμένει πηγή ανησυχίας για τον όμιλο.