«Κατέρρευσαν» οι μετοχές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Την πτωτική τάση των ασιατικών χρηματιστηρίων ακολούθησε σήμερα και το Χονγκ Κονγκ με τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου να διεξάγεται εκ νέου μετά από την διακοπή για το Σεληνιακό Έτος. Συγκεκριμένα ο δείκτης Hang Seng παρουσίασε πτώση κατά 4,1%, φθάνοντας στις 18.506,11 μονάδες. Οι αγορές στην Κίνα παρέμειναν κλειστές και όσες στην ευρύτερη περιοχή άνοιξαν κατέγραψαν μεγάλες απώλειες.

Επίσης, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο είναι κλειστός σήμερα στο πλαίσιο εθνικής εορτής. Η συνεχιζόμενη ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία και την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας επιβεβαίωσε χθες με την ομιλία της στο Κογκρέσο η επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν. Στη διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο επανήλθε σήμερα και η Νότιος Κορέα παρουσιάζοντας επίσης πτώση.

Πτώση και στην Ευρώπη

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Συγκεκριμένα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με απώλειες κατά 1,16% στις 5.606,29 μονάδες. Στο χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax άνοιξε με πτώση κατά 1,44% στις 8.887,89 μονάδες, ενώ στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε στην έναρξη της συνεδρίασης κατά 1,75% στις 3.990,33 μονάδες.