Λεφτά μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, διεμήνυσε ο Ντάισελμπλουμ

Χρήματα στην Ελλάδα θα δοθούν μόνο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε ενημερωτική επιστολή του προς το ολλανδικό κοινοβούλιο, ο Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι στη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα θα πρέπει να είναι περισσότερο σαφής σχετικά με το ασφαλιστικό. Παράλληλα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ έκανε λόγο για επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν από την ελληνική πλευρά.

Αναλυτικά, στην επιστολή επισημαίνεται ότι “Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια όσον αφορά τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και τα επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, στο βαθμό που αποτελούν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης.

Οι θεσμοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με το ακριβές περιεχόμενο των εν λόγω μέτρων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μπορεί μια χρηματική δόση να διατεθεί προς εκταμίευση από την Ελλάδα».