The Future of Work

Πόσο παραγωγικοί νιώθετε; Πόσο αποδοτικοί; Πόσο αποτελεσματικοί;

Κλάδοι ολόκληροι της επιστήμης περιστρέφονται πια γύρω από αυτές τις ερωτήσεις, το περιβάλλον μέσα στο οποίο εργαζόμαστε, τα κίνητρα που μας δίνονται, το πώς εξισορροπούμε δουλειά και σπίτι… Όταν λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία να ρωτήσω κάποια πράγματα την Claire Burge, συγγραφέα του Spin: Taking Your Creativity to the Nth Degree, CEO της εταιρείας This Is Productivity και ομιλήτρια στο φετινό TEDxAthens, δεν ήξερα από πού να ξεκινήσω!

Τη ρώτησα αν πιστεύει ότι η αμοιβή μας κάνει πιο αποδοτικούς στη δουλειά (εξαρτάται από τη φύση του κινήτρου, απάντησε), για την ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε (“mobility and ease of access are more important […] than pretty spaces”), καθώς και για το πώς τα ρομπότ κι η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσουν το μέλλον της εργασίας.

Άφησα το καλύτερο για το τέλος: η Claire Burge αποφάσισε να βγάλει από τη ζωή της ένα εργαλείο το οποίο εμείς αγαπάμε πολύ, το email. Δεν τη ρωτήσαμε πώς το έκανε αυτό (υποψιαζόμαστε άλλωστε ότι λίγοι έχουν στο σημερινό εργασιακό περιβάλλον αυτή τη δυνατότητα) της ζητήσαμε όμως να μοιραστεί μαζί μας 5 email optimization tips που θα κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη.

Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στη συνέντευξή της εδώ – ανυπομονούμε να μάθουμε ακόμα περισσότερα από τη σκηνή του Παλλάς το Σάββατο!