"Απόβαση" μεγαλοεπενδυτών στην Αθήνα για σειρά επαφών

Στην Αθήνα βρίσκονται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών επενδυτικών funds, οι οποίοι έχουν σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία, αλλά και οικονομικούς παράγοντες.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν επίσης ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Νωρίτερα, οι μεγαλοεπενδυτές έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αναμένεται να έχουν επαφές με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργούς, στελέχη ελληνικών τραπεζών και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι εκπρόσωποι των διεθνών επενδυτικών funds επισημαίνουν την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πορεία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ώστε η ελληνική οικονομία να επανέλθει σε μία κανονικότητα, εκφράζοντας την εκτίμησή τους ότι σε αυτή την περίπτωση θα ανοίξει ο δρόμος για σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας.