H μάχη για το Ασφαλιστικό δεν έχει τελειώσει

Δεν θα γίνουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις δήλωσε ο ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συνταξιούχους για τα μέτρα που προβλέπει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «αυτή η μάχη δεν έχει τελειώσει». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά Fm” ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «προφανώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει πλήρης αναπλήρωση ή σημαντική αναπλήρωση τώρα στις συντάξεις που έχουν υποστεί μειώσεις» και έκανε λόγο για έναν μεγάλο αγώνα που επίκειται καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα κάλεσε τα άλλα κόμματα της Βουλής να συνδράμουν στην προσπάθεια «που κάνουμε εν ονόματι όλων των Ελλήνων απέναντι στις πιέσεις που υφιστάμεθα για να μπορέσουμε να αντέξουμε» και δήλωσε ότι οι συντάξεις που υπολογίζονται κάτω από 1.000 ευρώ και είναι κοντά στο 60% των συνταξιούχων αυτοί που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ, όχι μόνο δεν θα υποστούν μειώσεις τα χαμηλότερα εισοδήματα αλλά θα έχουν και μια μικρή αύξηση.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι να μην έχουνε ούτε αυτές τις μειώσεις με το ποσό εισφοράς 1% για τους εργοδότες και μισό για τους εργαζόμενους. Εξέφρασε την ελπίδα οι εργοδοτικοί φορείς να υποστηρίξουν το μέτρο καθώς όπως είπε «είναι πρόσκαιρο, είναι για δύο με τρία χρόνια περίπου γιατί πραγματικά υπολογίζουμε στην ανάκαμψη που θα επέλθει στην οικονομία μετά το τρίτο έτος σε σημαντικό βαθμό» και κατέληξε λέγοντας ότι «ήδη το 2016 θα έχουμε θετικούς ρυθμούς έστω και κατά κάτι πάνω από  το μειωμένο  αποτέλεσμα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω ότι αντέχει κάθε εργοδότης αυτό να το συνεισφέρει καθώς επιστρέφει ως ικανότητα αγοραστική».