Μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών στην Κομοτηνή από τον Γερμανό

Επένδυση €31 εκατ που θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας

Το πιο σύγχρονο ανακυκλωτήριο μπαταριών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινά τη λειτουργία του στην Κομοτηνή από την Sunlight Recycling, συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού.

Η νέα εργοστασιακή μονάδα θα δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλλει στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της χώρας, θα εξασφαλίσει πρώτη ύλη για την εταιρεία Συστήματα Sunlight και ως εκ τούτου θα μειώσει την εκροή συναλλάγματος ύψους 40 εκατ ευρώ σε ετήσια βάση.

Η επένδυση υλοποιείται σε έκταση 42 στρεμμάτων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και αποτελεί επιχειρηματική εξέλιξη της Συστήματα Sunlight.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με δυνατότητα ανακύκλωσης 30.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως, η Sunlight Recycling, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσέγγιση ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Ελλάδα και την πιο σύγχρονη τεχνολογικά και περιβαλλοντικά μονάδα στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, μέσα από τη νέα μονάδα επιτυγχάνεται η συλλογή και συγκέντρωση των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου, η ανακύκλωσή τους με βάση διεθνή πρότυπα ποιότητας και η μελλοντική αξιοποίησή τους από τη Συστήματα Sunlight για την παραγωγή νέων μπαταριών στην Ελλάδα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=656023