Περαιτέρω εμπλοκή στην Ελλάδα θέλουν Παγκόσμια Τράπεζα-IFC

Περαιτέρω εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας και του International Finance Corporation (IFC) στις ελληνικές τράπεζες, με έμφαση στα «κόκκινα» δάνεια και τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προαναγγέλλουν με κοινή τους συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» ο program manager της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νότια Ευρώπη Dirk Reinermann και η Senior Country Officer του ιδιωτικού βραχίονα IFC Andrea Engel.

Η παρουσία θεσμών όπως ο IFC (σ.σ. που είναι μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας) στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στέλνει το μήνυμα ότι η διαδικασία θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, τονίζουν, προσθέτοντας ότι «προσεγγίζουμε την ανάμιξη στην ανακεφαλαιοποίηση (με 150 εκατ. ευρώ) ως το πρώτο βήμα».

Επίσης, ο IFC θα εστιάσει ευρύτερα σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός τομέας, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα logistics. Σημειώνουν πως τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει χάσει έδαφος στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων έναντι των ανταγωνιστών της και προκειμένου η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις χρειάζεται να δουλέψουν μαζί ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.