Νέα «μαύρη τρύπα», ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, στο Δήμο Θεσσαλονίκης

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η νέα «μαύρη τρύπα», ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ, που εντόπισε το τελευταίο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας. Πρόκειται για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 – 2008.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε σήμερα -στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου κεντρικού εργοταξίου των τεχνικών υπηρεσιών- το φόβο να προχωρήσει και σ’ αυτή την περίπτωση το δημόσιο σε δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Πολλά από αυτά τα δικαιολογητικά που βρέθηκαν στην έκθεση είναι πλαστά και είναι παράλογο να ζητάει το κράτος λεφτά που δεν κατατέθηκαν στα ταμεία, όχι εξ επί τούτου του Δήμου, αλλά επειδή κάποιοι τα πήραν. Θα πρέπει να στραφεί εναντίον αυτών που τα πήραν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξουν οι υπηρεσίες του Δήμου, ο δήμαρχος είπε πως «θα πρέπει να συζητήσουμε με την οικονομική επιθεωρήτρια. Είναι ζήτημα της κεντρικής κυβέρνησης. Είναι ένα θέμα δεκαετίας και πριν από το 1999 – 2008. Μέχρι πότε δηλαδή θα πάει αυτή η ιστορία;» Σε χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για το θέμα υπογραμμίζεται πως το τελευταίο πόρισμα που καταλογίζει άλλα 7 εκατ. ευρώ προκαλεί «οργή και απελπισία» και πως «οι υπεύθυνοι γι αυτό το έγκλημα εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται σε όλες τις κορυφές του τριγώνου: δήμος, εφορεία, ασφαλιστικά ταμεία».

Παράλληλα, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση πως «όπως προκύπτει από τις από τις διαδοχικές έρευνες στα οικονομικά του Δήμου το ‘αμπέλι’ ήταν τελείως ‘ξέφραγο’, το ‘σύστημα’ ήταν εντελώς ‘διάτρητο’, ώστε τα χρήματα ‘πετούσαν’ σε ιδιωτικές τσέπες με απίστευτη ευκολία και χωρίς το παραμικρό εμπόδιο», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ethnos. Το πόρισμα παραδόθηκε στον κ. Μπουτάρη πριν από λίγες ημέρες και αφορά τη χρονική περίοδο 1999-2008.