«Σε καλό δρόμο το ελληνικό πρόγραμμα»

Tην εκτίμησή του ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται «σε καλό δρόμο» εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά. Προσερχόμενος σήμερα στο Ecofin στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι στο χθεσινό Eurogroup συζητήθηκε το ελληνικό ζήτημα και συγκεκριμένα η πρόοδος που έχει σημειωθεί ως προς τα προαπαιτούμενα, αλλά και όσα θα πρέπει να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα και τόνισε ότι «ολοένα και λιγότερος χρόνος απαιτείται για το ελληνικό ζήτημα, το οποίο εκλαμβάνω ως καλό σημάδι».

Παράλληλα σημείωσε ότι «το πρόγραμμα είναι σε καλό δρόμο και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε αυτούς τους τελευταίους μήνες» ενώ αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν το σημερινό Ecofin θα είναι όπως είπε και η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα καταφτάνουν από σήμερα Τρίτη οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ θα παραμείνουν τουλάχιστον έως το τέλος της εβδομάδας, ώστε να συζητηθούν όλα τα ακανθώδη θέματα της διαπραγμάτευσης. Την εκταμίευση των 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε στο μεταξύ σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ESM.