Το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να προσεγγίσουν οι νέες εκταμιεύσεις δανείων στην καταναλωτική πίστη το 2015

του Αλέκου Λιδωρίκη

Επτά στα δέκα νέα δάνεια που θα δίνονται στον τομέα της καταναλωτικής πίστης θα είναι πλέον συγκεκριμένου σκοπού και θα χορηγούνται με την προσκόμιση ανάλογων παραστατικών.

Στον συγκεκριμένο τομέα τραπεζικών εργασιών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις από τις συστημικές τράπεζες που συγκέντρωσε η «Κ», παρατηρείται ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά την κρίση με την αύξηση σε σχέση με πέρυσι να κινείται σε διψήφιο ποσοστό, στο εννεάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, το 2014 εκτιμάται ότι θα δοθούν νέα καταναλωτικά δάνεια συνολικής αξίας 400-500 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2015 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό τους, με αποτέλεσμα να προσεγγίσουν οι νέες εκταμιεύσεις στην καταναλωτική πίστη το ένα δισ. ευρώ. Τα 80 εκατ. ευρώ περίπου από τα νέα δάνεια το 2014 θα κατευθυνθούν για αγορά αυτοκινήτου, ενώ το ποσό αυτό για το 2015 εκτιμάται στα 120 εκατ. ευρώ.

Από πλευράς τραπεζών, όπως επισημαίνουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη, δίνεται έμφαση στην προώθηση καταναλωτικών δανείων για συγκεκριμένο σκοπό, όπως για παράδειγμα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, για κάλυψη αναγκών ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, φοιτητικά δάνεια, για πληρωμή διδάκτρων, στους εμπόρους για προεξόφληση των άτοκων δόσεων κ.λπ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.kathimerini.gr/793851/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/to-1-dis-eyrw-anamenetai-na-proseggisoyn-oi-nees-ektamieyseis-daneiwn-sthn-katanalwtikh-pisth-to-2015