Επένδυση 25 εκατ. ευρώ από τη Philip Morris

Την απόφαση της Philip Morris International να υλοποιήσει μια νέα επένδυση, συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ με σκοπό τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε εξαγωγικό κέντρο, ανακοίνωσαν τα στελέχη της εταιρείας στον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας, είχε χθες στο υπουργείο Ανάπτυξης συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. κ. Νικήτα Θεοφιλόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Philip Morris International, επικεφαλής των εργοστασίων της PMI  στην Ευρώπη, κ. Μάσιμο Αντολίνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία, μεταξύ άλλων, πρόκειται να εγκαταστήσει 7 νέες γραμμές παραγωγής, καθώς και μία νέα υπερσύγχρονη μονάδα επεξεργασίας καπνού, για την οποία θα απαιτηθούν εργασίες επέκτασης σε μια πτέρυγα του εργοστασίου.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο συνολικός όγκος παραγωγής του εργοστασίου θα διπλασιαστεί και η πρόσθετη παραγωγή θα κατευθυνθεί σε εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρη.

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2015.