Ο Βαρουφάκης ζητά $60.000 για τις διαλέξεις του

Μας είπε ότι για κάθε ομιλία ή διάλεξή του από τότε που έφυγε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνεται με 27,5 ευρώ. Αυτό το ποσό προκύπτει αν διαιρέσεις τα 1.100 ευρώ που έχει πάρει μέχρι σήμερα, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, για 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του Τύπου που επικαλούνται τα λεγόμενά του.

Υποστηρίζει δε ότι εκεί που πάει και μιλάει δεν του κάνουν τη χάρη να του πληρώσουν ούτε το ταξί για τις μετακινήσεις του. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης για άλλη μία φορά κρύβει την αλήθεια. Ίσως επειδή δεν θέλει να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτός που συνέβαλε στην καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους -η οποία είχε ως συνέπεια το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls- σήμερα εισπράττει για κάθε εμφάνισή του εκτός Ευρώπης 60.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 53.000 ευρώ, πουλώντας το ελληνικό δράμα.

Τόσα χρεώνει για κάθε συμμετοχή του σε εταιρικά συνέδρια κρατώντας τον ρόλο του βασικού ομιλητή και απολαμβάνοντας τη λάμψη από τα φώτα κάθε φορά που ανεβαίνει στο πόντιουμ για να μιλήσει για τη Θεωρία των Παιγνίων και όχι μόνο. Το διαπιστώσαμε όταν επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του γραφείου που τον εκπροσωπεί προκειμένου να τον καλέσουμε ως βασικό ομιλητή σε δύο εκδηλώσεις.

Σε ένα συνέδριο τράπεζας στη Νέα Υόρκη, για το οποίο μας ζήτησε 60.000 δολάρια, αλλά και για μία παρουσία του σε εκδήλωση ενός πανεπιστημίου στην Κύπρο για την οποία αξίωσε αμοιβή 1.500 δολάρια. Και δεν είναι μόνο τα μεγάλα χρηματικά ποσά που ζητά και καταφέρνει να πάρει, ειδικά τώρα που το όνομά του πουλάει, αλλά και οι υπηρεσίες τις οποίες απαιτεί, υπηρεσίες που αρμόζουν σε έναν «πολιτικό ροκ σταρ», όπως τον χαρακτήρισε το ρωσικό δίκτυο Russia Today.

Ζητά, λοιπόν, σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά του ταξίδια, business class, είτε αυτά αφορούν έναν κοντινό προορισμό, δηλαδή εντός Ευρώπης, είτε ένα υπερατλαντικό ταξίδι. Για τη διαμονή του επιθυμεί κάτι αντίστοιχο. Πέντε αστέρων ξενοδοχείο, με τους διοργανωτές του εκάστοτε συνεδρίου να καλύπτουν όλες τις χρεώσεις.

Newmoney.gr