Δεν υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για νέους φόρους

Δεν υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για επιβολή νέων φόρων ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1”. Ο κ. Αλεξιάδης ο οποίος συμμετείχε στις συσκέψεις με το κουαρτέτο των δανειστών υποστήριξε πως υπήρξε ένας «ουσιαστικός διάλογος» με την τρόικα και πρόσθεσε ότι«δεν είδα στυγνούς και κυνικούς ανθρώπους».

Αναφερόμενος στα θέματα φορολογίας ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι ενώ ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας τόνισε πως θα αλλάξουν με στόχευση να πληρώσουν υψηλότερα τέλη τα μεγάλα και ακριβά οχήματα.

«Θα καθυστερήσουμε να τα βγάλουμε για να μπορέσουμε να είναι ποιο δίκαια», σημείωσε με νόημα ενώ αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ 235 στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπογράμμισε πως η σχετική συζήτηση για την εύρεση ισοδύναμων δεν έχει κλείσει και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση. Καταλήγοντας αναφερόμενος στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης ξεκαθάρισε πως φέτος θα δοθούν τα μισά λεφτά, και οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι.