Γ. Σταθάκης: Στόχος η ανάπτυξη νέων εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη των νέων εργαλείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, πέραν του τραπεζικού δανεισμού, συνιστά μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Συμβούλων (FEACO).

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα πρόγραμμα οικονομικής σταθερότητας, προκειμένου να υπάρξει μία βιώσιμη και στέρεη οικονομία σε μακροοικονομικό επίπεδο και απαρίθμησε τα κομβικά σημεία της οικονομίας στην εφαρμογή συμφωνηθέντων και πρώτη αξιολόγηση, στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, στην ελάφρυνση χρέους και στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι «αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα διευκολύνουν όλο το πλέγμα συναλλαγών με το δημόσιο και αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει ένα σαφές περιβάλλον με έμφαση στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά δεδομένα και το φορολογικό σύστημα, το οποίο θα αποτελέσει μια μεγάλη τομή με τη φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται».

Καταλήγοντας ο Υπουργός Οικονομίας επανέλαβε την ανάγκη να στραφεί η χώρα στην εξωστρέφεια με ένταση, να στηριχθεί στην καινοτομία και να γίνει μία μεγάλη μεταστροφή στα θέματα της χρηματοδότησης και πρόσθεσε ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι δομημένο και επικεντρώνεται στη νεανική επιχειρηματικότητα, την καινοτόμο και μικρομεσαία επιχείρηση όπου και θα εισρεύσει το 1/3 των πόρων.