Καταστροφή για τη χώρα και τη μεσαία τάξη ένα ενδεχόμενο Grexit

Την ελπίδα η κυβέρνηση να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές ώστε η χώρα να δει μεγαλύτερη κατανόηση από την πλευρά των εταίρων και πιστωτών και να υπάρξει αργότερα μια αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του ελληνικού χρέους στο μέλλον εξέφρασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Μιλώντας στην εκπομπή Worldwide Exchange του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC για την παγκόσμια αγορά των commodities και του αλουμινίου ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι «όλοι ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι (σ.σ. η κυβέρνηση) θα επιδιώξει πιο ρεαλιστικές πολιτικές και θα δούμε μια πολύ καλύτερη κατανόηση με τους εταίρους και τους πιστωτές, και ελπίζω να δούμε μια είδους αναδιαμόρφωση ή αναδιάρθρωση του χρέους πριν η ελληνική οικονομία δει μια ουσιαστική επανεκκίνηση».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το κατά πόσο συμφέρει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι για τη χώρα γενικότερα, τον ελληνικό λαό και τη μεσαία τάξη, αυτό θα ήταν καταστροφή και πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία λογική, να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα.

“Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και δεν είναι θέμα μιας επιχείρησης μεμονωμένα, ή ενός ατόμου. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, γιατί αυτό είναι το καλό για τη χώρα” επισήμανε και παρατήρησε ότι «δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να είμαστε μια κερδοφόρα εταιρεία σε μια καταρρέουσα οικονομία. Δεν δουλεύει έτσι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει, δεν είναι θέμα μια συγκεκριμένης εταιρείας ή ενός συγκεκριμένου ατόμου, εάν είναι καλό για την τσέπη του ή όχι. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει επειδή είναι καλό για τη χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει την κρίση που επικρατεί παγκοσμίως στην αγορά των commodities και συγκεκριμένα στην αγορά του αλουμινίου, ανέφερε ότι «στην αγορά αλουμινίου τα νήματα κινούν οι Κινέζοι, είναι πάρα πολλοί και δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμοι να ελαττώσουν την παραγωγή, να βρουν μια ισορροπία στην αγορά. Έχω πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό».