Αναβάθμισε την Ισπανία η S&P's

Σε ΒΒΒ+ από ΒΒΒ αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας προχώρησε η Standard & Poor’s, διατηρώντας σταθερό το outlook, λόγω των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η χώρα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στο σκεπτικό του για την αναβάθμιση, η ισπανική οικονομία επωφελήθηκε από τους δύο γύρους μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας από το 2010, που έχουν βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών και του τομέα υπηρεσιών, καθώς και από τις πιο εύκολες χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Ο οίκος αξιολόγησης, όπως σημειώνει το capital.gr, προβλέπει ότι η ονομαστική ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ισπανίας θα κινηθεί στο 4% περίπου κατά τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα στηρίξει τη δημοσιονομική θέση της γενικής κυβέρνησης και τον προϋπολογισμό, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας συνεχιστεί και οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού παραμείνουν υπό έλεγχο.

Το σταθερό outlook, αντανακλά την άποψη της S&P ότι η ευρείας βάσης οικονομική ανάκαμψη και η σταδιακή δημοσιονομική εξυγίανση που αναμένει στην Ισπανία θα εξισορροπήσει τους κινδύνους που προκύπτουν από το μεγάλο καθαρό εξωτερικό χρέος.