Κοντά στα 7 δισ. € οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα τέλη Αυγούστου

Το ποσό των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ έφτασαν στα τέλη Αυγούστου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι τα καινούργια χρέη (δηλαδή αυτά που έχουν σχηματιστεί από τις αρχές του χρόνου) έφτασαν στο τέλος Αυγούστου στα 6,923 δισεκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 645 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο. Η αύξηση του Αυγούστου έναντι του Ιουλίου, ήταν σχεδόν διπλάσια αυτής που καταγράφηκε τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου (388 εκατ. ευρώ).

Η λήξη της προθεσμίας για την καταβολή του φόρου εισοδήματος αλλά και η μείωση του αριθμού των φορολογουμένων που έσπευδαν να πληρώσουν την εφορία για να μην υποστούν «κούρεμα» στις καταθέσεις τους, αποτυπώθηκε και στους αριθμούς, όπως σημειώνει το naftemporiki.gr. Τα συνολικά χρέη προς την εφορία, ξεπέρασαν πλέον και τα 79 δισεκατομμύρια ευρώ (79,1 δισ. ευρώ).

Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 545 εκατ. ευρώ αν προστεθεί το συσσωρευμένο χρέος μέχρι 31/12/2014 (72,18 δισεκατομμύρια ευρώ) με την καινούργια οφειλή που σχηματίστηκε από τις αρχές του χρόνου (6,923 δισ. ευρώ).