Β. Κορκίδης: Οι εκλογές πέρασαν, τα δύσκολα όμως έρχονται

Να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, τη δεύτερη ευκαιρία που επέλεξε να του δώσει ο ελληνικός λαός καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Κορκίδης επιβάλλεται να υπάρξει μια κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, η οποία θα χαράξει την κατάλληλη πολιτική για την έξοδο από την κρίση και θα αναμετρηθεί με το οξύ αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου εκπέμπει σαφή μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε αναμφισβήτητα νικητής, λαμβάνοντας ικανό ποσοστό και συνακόλουθα “καθαρή” εντολή να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛ, προκειμένου να αναπληρωθεί ο χρόνος που χάθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Επιπροσθέτως σημειώνει ότι «η Ν.Δ. καλείται να ανταποκριθεί στον υπεύθυνο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τα περισσότερα επιτελεία των υπολοίπων κομμάτων πρέπει να προβληματιστούν, αφού δεν κατάφεραν να προσελκύσουν τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους». Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και το υψηλό ποσοστό της αποχής «που πιθανόν να σημαίνει πως πολλοί Έλληνες έκριναν ατελέσφορη την τρίτη προσφυγή στις κάλπες, μέσα σε ένα διάστημα μόλις οκτώ μηνών και σαφώς πέρασαν το μήνυμα ότι δεν ωφελεί να επαναληφθεί και για τέταρτη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα και όλους τους βουλευτές που εκλέγονται «με την ευχή η νέα οκτακομματική  Βουλή να βγάλει τον τόπο από το σημερινό αδιέξοδο» και δηλώνει ότι «σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα είναι «παρών», με τεκμηριωμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάπτυξης με Απασχόληση». Καταλήγοντας ο κ. Κορκίδης προειδοποιεί ότι «οι εκλογές μπορεί να πέρασαν, τα δύσκολα όμως έρχονται…».