Ανθ. Θωμόπουλος: «Η Ελλάδα βγαίνει από την επικίνδυνη περίοδο»

Η χώρα πλέον βγαίνει από την επικίνδυνη περίοδο και δεν θα πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για επιστροφή στην ανάπτυξη, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Άνθιμος Θωμόπουλος σε συνέντευξη του στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών.

Όπως σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος «η χώρα πλέον έχει σταθερό πολιτικό σύστημα, σταθερή κυβέρνηση και το πρόγραμμα προσαρμογής είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με πριν. Οι μέσες προβλέψεις λένε τώρα για αποκατάσταση και ανάπτυξη της χώρας στο β’ εξάμηνο του 2016, αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί» ενώ ερωτηθείς για τη νέα πολιτική γεωγραφία που διαμόρφωσαν οι χθεσινές εκλογές ο κ. Θωμόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει ότι πλέον το 90% της νέας Βουλής θα είναι νέα πρόσωπα, γεγονός που δείχνει την ανανέωση του πολιτικού συστήματος της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε πως μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το τι θα γίνει και επισήμανε πως οι διοικήσεις των τραπεζών θα ξεκινήσουν πρώτα επαφές με ιδιώτες μετόχους. Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος, από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει τα ραντεβού με υφιστάμενους αλλά και πιθανούς νέους επενδυτές.

Παράλληλα ο κ. Θωμόπουλος χαρακτήρισε «μέτρια» τη ζημιά που υπέστη η Τράπεζα Πειραιώς από την επτάμηνη περίοδο αβεβαιότητας και την αστάθεια ενώ κληθείς να σχολιάσει πόσα κεφάλαια θα χρειαστεί η τράπεζα με δεδομένο ότι οι πιστωτές έχουν διαθέσει συνολικά 25 δισ. ευρώ, αρκέστηκε να δηλώσει πως «δεν είναι σοφό να μιλήσω τώρα για κάτι τέτοιο. Θα αρκεστώ να πω μόνο ότι θα είναι “μέτριο” το ποσό».