Χαμηλά επιτόκια, διαγραφή τόκων, ακόμη και μέρος του κεφαλαίου, για χορηγήσεις που θεωρούνται «χαμένες» προσφέρουν οι τράπεζες προκειμένου οι δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια να προχωρήσουν άμεσα στην ρύθμισή τους. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, με την επιβολή των capital controls 4 στους 10 δανειολήπτες σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 70% των δανείων που έχει ρυθμιστεί είναι και πάλι μη εξυπηρετούμενο.
Επιπλέον, το 51,3% των καταναλωτικών βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη, ενώ όσον αφορά στα στεγαστικά, το 35,6% δεν αποπληρώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, το ύψος των «κόκκινων» δανείων να έχει φτάνει τα 100 δισ. ευρώ, ενώ ξεπερνά τα 110 αν προστεθούν και εκείνα με καθυστέρηση από ένα μήνα έως τρεις. Επιπλέον, το γεγονός πως οι τράπεζες υποβάλλονται σε stress tests, προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές των δανειοληπτών προσφέροντας λύσεις κυρίως σε όσους έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται σημαντικά.
Για παράδειγμα, όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια οι τράπεζες προτείνουν ακόμη και διαγραφή σημαντικού τμήματος της οφειλής με την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες θα καταβάλουν άμεσα το εναπομείναν κομμάτι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται το «σπάσιμο» της οφειλής σε καλό και κακό δάνειο.