«Παγώνει» για ένα μήνα το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Παράταση έως τις 16 Οκτωβρίου θα δοθεί για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στο καθεστώς ΦΠΑ 23%, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σήμερα το απόγευμα. Σχετικές κατευθύνσεις έχουν δοθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να προνοήσει σχετικά.

Νωρίτερα, τη διαβεβαίωση πως εντός της ημέρας θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στους παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης είχε δώσει ο υπηρεσιακός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάϊ ανέφερε ότι η απόφαση αναστολής της εφαρμογής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα. «Μέσα στην ημέρα θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης ενώ άφησε αιχμές για τη λογική του μέτρου υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων. Καταλήγοντας ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι «πρέπει να φορολογούμε τόσο όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το Δημόσιο».