ΕΕ: Απέτυχε η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο

Απάντηση του πρώην αρμόδιου επιτρόπου σε ερώτηση του Δημ. Παπαδημούλη

Στην παραδοχή ότι τα έσοδα του ελληνικού προϋπολογισμού από την εξίσωση των φόρων επί των καυσίμων θέρμανσης και κίνησης ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του πρώην Επιτρόπου για θέματα φορολογίας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαδημούλης ζητούσε να πληροφορηθεί πώς αξιολογεί η ΕΕ, οικονομικά και κοινωνικά, το μέτρο της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Επίσης, επικαλέστηκε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών καυσίμων σε πρατήρια και διυλιστήρια της χώρας βρίσκεται, ακόμα, εκτός λειτουργίας.
Για το θέμα της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ο πρώην Επίτροπος δήλωσε τα εξής:

«Τα έσοδα από την εξίσωση των φόρων επί των καυσίμων θέρμανσης και κίνησης ήταν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα λόγω της υψηλότερης από την αναμενόμενη μείωσης της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και για κλιματικούς λόγους.

» Οι ελληνικές αρχές έχουν θεσπίσει νομοθεσία για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στο πλαίσιο της εν εξελίξει πέμπτης επισκόπησης του προγράμματος προσαρμογής, συζητείται επί του παρόντος πώς θα αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του μέτρου αυτού.»

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε τη συνέχεια:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=651309