Κομισιόν: Αρκετά πιθανό το θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό Eurogroup

«Απολύτως εφικτό» θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα» στη συνεδρίαση του Eurogroup για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ύψους 85 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε  η εκπρόσωπός της Ανίκα Μπράικχαρτ, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών από την ελληνική Βουλή, με 222 ψήφους.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Μπράικχαρτ ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι προσθέτοντας ότι θα βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις που θα εκπροσωπήσει την Ε.Ε. στη σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την κ. Μπράικχαρτ στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μολονότι δεν μπόρεσε να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει δια φυσικής παρουσίας εκπροσώπου της ή μέσω τηλεδιάσκεψης. Ερωτηθείσα για το θέμα του ελληνικού χρέους μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από την έκθεση βιωσιμότητάς χρέους από τους Θεσμούς η κ. Μπράικχαρτ απάντησε ότι «τα μέτρα για το χρέος θα εξεταστούν μετά την πρώτη επιτυχή αξιολόγηση» και πρόσθεσε ότι «η έκθεση αξιολόγησης του χρέους δείχνει ότι υπάρχει ξεκάθαρος δρόμος για το θέμα που έχει συμφωνηθεί από τους θεσμούς».

«Για σήμερα το Eurogroup θα επιβεβαιώσει την τεχνική συμφωνία των προηγούμενων ημερών» υπογράμμισε η κ. Μπράικχαρτ ενώ κληθείς να σχολιάσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τυχόν ενστάσεις της Γερμανίας για το θέμα αυτό αρκέστηκε να απαντήσει ότι το πλαίσιο για τις ιδιωτικοποιήσεις ορίστηκε στις 13 Ιουλίου και συμφωνήθηκε στο Μνημόνιο. «Κανείς δεν περιμένει να γίνουν από τη μια ημέρα στην άλλη οι ιδιωτικοποιήσεις» κατέληξε η εκπρόσωπος της Ε.Ε.