Τα διεθνή ΜΜΕ για την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου

Στα πρώτα τους θέματα κατατάσσουν όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα παγκοσμίως την μεγάλη πτώση που παρουσιάζει στο άνοιγμα το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 25 ημέρες αργίας ενώ επισημαίνουν πως μια «καθαρή» εικόνα θα είναι σαφής μετά από λίγες ώρες.

Συγκεκριμένα για «βαριές απώλειες» κάνει λόγο ο βρετανικός Guardian που επισημαίνει και την κατάσταση στις τραπεζικές μετοχές, που παρουσιάζουν πτώση 30%. «Οι παρατηρητές πάντως επισημαίνουν, ότι χρειάζεται να περάσουν κάποιες ώρες ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα», σημειώνει η εφημερίδα. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC επισημαίνει ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας άνοιξε με σχεδόν 23 μονάδες πτώση και παρατηρεί ότι οι επενδυτές αναμένουν μια συνεδρίαση γεμάτη απώλειες και αστάθεια.

Η Wall Street Journal στην ηλεκτρονική της έκδοση ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας πέφτει σχεδόν 23% στο άνοιγμα ενώ ο βρετανικός Telegraph χαρακτηρίζει ως «λουτρό αίματος» την κατάσταση στις τράπεζες, ενώ επισημαίνει ότι το Χρηματιστήριο κινείται σε χαμηλό τριών ετών και στα επίπεδα του 2012.

Χαρακτηριστική είναι και η αντίδραση του δημοσιογράφου του Bloomberg Joseph Weinsenthal, που επισημαίνει πως «δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα».