Thai Airways: Ανακοίνωσε περικοπές 1.401 θέσεων εργασίας

Την περικοπή 1.401 θέσεων εργασίας αλλά και την κατάργηση των πτήσεων προς Λος Άντζελες και Ρώμη, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική αεροπορική εταιρεία Thai Airways, στο πλαίσιο παρουσίασης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της.

Η κατάργηση των πτήσεων προς το Λος Άντζελες σηματοδοτεί τον τερματισμό των απευθείας πτήσεων από την Ταϊλάνδη στις ΗΠΑ, καθώς το 2008 είχε ανασταλεί και η πτήση προς την Νέα Υόρκη. Παράλληλα, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και τη δυναμικότητά του κατά 20% στο πλαίσιο του διετούς αυτού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη πωλήσεις αεροσκαφών.

Η εταιρεία είναι μία από τις αρκετές που ελέγχονται από το κράτος, τις οποίες η στρατιωτική κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της για αναδιάρθρωση από τον Μάιο του 2014 που ανήλθε στην εξουσία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η αναστολή πτήσεων θα μειώσει τη δυναμικότητά της κατά 5%, δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters, ο πρόεδρος της εταιρείας Τσαρουμπόρν Τζοτικαστίρα. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τη δυναμικότητά της κατά 15% μέχρι το τέλος του 2015.

Σε αυτούς που θα αποχωρήσουν δεν περιλαμβάνονται όσοι φθάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης εντός του 2015, διευκρίνισε ο ίδιος. Ωστόσο, η εταιρεία θα αυξήσει σε δύο ημερησίως τις πτήσεις από Μπανγκόκ προς Λονδίνο και προς Φρανκφούρτη, είπε ο πρόεδρός της.