Ντομπρόβσκις: «Το Grexit δεν είναι στη ατζέντα κανενός»

Ο αγώνας δρόμου για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα ξεκινά από την αρχή, γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Bild», η οποία φιλοξενεί συνέντευξη του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Η ευρωζώνη μπορεί να μπλοκάρει τη βοήθεια, αν καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις», προειδοποιεί χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν σε νέες δηλώσεις του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στη γερμανική εφημερίδα, που αναδημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», σχολιάζει ότι τους τελευταίους μήνες η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει χαθεί και χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να επανακτηθεί. Την ίδια ώρα επισημαίνει ότι το τρίτο πακέτο χρειάζεται στην Ελλάδα για να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Διευκρινίζοντας ότι το Grexit δεν είναι στη ατζέντα κανενός από τα κράτη-μέλη, υποστηρίζει ότι όλοι μπορούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα, αρκεί να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Και βασιζόμαστε στο ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για αυτό», δηλώνει.

Μόνο αν έρθει η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, μπορούν να ανοίξουν ξανά θέσεις εργασίας και να πάρουν «ανάσα» οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταλήγει.