Σόιμπλε: Χρειάζεται εφαρμογή των προαπαιτούμενων - «Δεν ξέρω» πότε θα λειτουργήσουν οι ελληνικές τράπεζες

Η Ελλάδα θα μπορούσε ν’ ανακτήσει την εμπιστοσύνη με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη δια της λήψης άμεσων μέτρων και μεταρρυθμίσεων υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ανέφερε ότι «πάντα λέγαμε ότι χρειάζονται προαπαιτούμενες δράσεις για να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη και δεν έχω δει ακόμη τέτοιες δράσεις».

Μιλώντας ενώπιον των Γερμανών βουλευτών, λίγο νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε άγνοια σχετικά με τον ακριβή χρόνο επαναλειτουργίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. «Δεν ξέρω πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων δεν μπορούν να διαρκέσουν για πάντα. «Το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα» διαμήνυσε χαρακτηριστικά.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρωζώνης, τότε πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις» εξήγησε εν συνεχεία ο Γερμανός Υπουργός. Ακόμη περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι η Αθήνα δεν έχει υλοποιήσει καμία δέσμευσή της.

«Άλλα προγράμματα, όπως αυτά της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, λειτούργησαν κανονικά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστήριξε πως ο νέος Έλληνας ΥΠΟΙΚ, είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του. «Ο νέος υπουργός πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις» επανέλαβε καταλήγοντας.